Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

För fem år sedan, Eurokampanjen:

Idag har det varit tungt, arbetade mellan 10-20, mycket av vårt material har tagit slut och vi delade ut lite av allt möjligt idag, typ vad vi kunde hitta. Det innebar att jag fick dela ut en hel del material som jag gillar, som tre industrifack om unionen och vänster för ja’s material och det gick åt.
Men vi har gjort ett bra arbete inom Göteborg, opinionen har vänt och jag hörde siffror på att så många som 70% skulle rösta ja, om det blir ett JA i Göteborg så borde vi genast begära urträde ur Sverige och gå med i EU fullt ut, Göteborg kan bli en egen nation… 😉
Karl försökte förklara för mig lite om grunderna i hur ekonomi fungerar, jag tror verkligen att han gjorde sitt bästa för att förklara men det var väldigt komplext. Nåväl, alla personer som vill diskutera tyngre ekonomi hänvisar jag vidare till honom, jag är betydligt bättre på humanistik, så har Karl vart ledig idag så har jag hänvisat vidare till honom, jag kan egentligen svara på det mesta men jag kände att jag inte var i mitt essé idag och ville inte argumentera. Men det var åtminstone tre människor som hade tänkt rösta nej idag som jag lyckades med att omvända till att rösta ja. En av dessa deligerade jag vidare till Karl då jag kände att jag inte riktigt kunde förklara varför ECBs dokument är hemlighetsstämplade och han kan förklara det mycket bättre, även fast vi bägge tycker att det är felaktigt att det inte finns någon offentlighetsprincip inom EU, men det handlar om att inga länder ska få läsa vad de gör så de kan utöva påtryckningar mot den utvalde representanten från landet, som utses av regering och riksdag, för att skydda denne i sitt arbete om unionens ekonomi.
På valstugan hade alla ja-affischer rivits ner utom Vänster för ja’s affischer, det var väldigt kul. På Järntorget så hade dock någon klottar på affischerna. På rubriken ”Vi är Europas vänster” hade de klottrat över ”är” och skrivit ”var” bredvid så det står ”Vi var Europas vänster”. Nej-sidan har ju humor i alla fall, synd att de inte har så mycket annat att komma med…
På järntorget har vi invigt ”Träffpunkten” en plats där folk kan komma och ställa frågor om euron och unionen.
Idag fick jag även höra att de tidigare franska kolonierna i västra Afrika som har EC Francen är knutna till euron, och att ECB liksom som de skyddar Danmark mot valuta spekulationer skulle gå in och täcka upp ett budgetunderskott vid en eventuell valutaspekulation mot dessa fattiga länder så de enbart kan koncentrera sig på återuppbyggnaden av landet.
En man som jag talade med ville inte att Sverige och övriga Europa skulle vara med och betala för återuppbyggnaden av Östeuropa, det enda jag kunde svara var; men vem ska annars göra det? Min förhoppning med ett medlemskap är att dessa länder ska kunna klara det mesta själva, men att unionen ska erbjuda den hjälp som de behöver.
2003-09-02

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: