Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

För fem år sedan, Eurokampanjen:

Idag har nej-sidan roat sig med att förtala mig och mina kollegor. En del nöjer sig inte med verbala förlämpningar utan hotar med fysiskt våld. Jag har under dagen blivit kallad för hora, prostituerad, köpt av näringslivet, kommunist, rasist, idiot, oinsatt, korkad, med mera…
En politiker i medelåldern från Vänsterpartiet i Göteborg som hade kallat mig för prostituerad i sin argumentation, gick efteråt fram och bad om ursäkt, men då hade han redan utnyttjat mig till sin fördel. Likadant gjorde Gudrun Schyman i sitt tal och pekade på oss som sålt sig till kapitalet.
Innan hade jag fått henne att signera mitt exemplar av Lennart Lönnrots bok om Euron, en av grundarna till Vänster för EMU.
Men vilken sann socialist utnyttjar någon så kränkande för att denne tycker annorlunda i EN fråga, men sedan ändå delar samma värderingar? Är det åsiktsfrihet? Är han prostituerad för den lön som han får för sina politiska uppdrag? Han kanske borde ta och ta reda på vad ordet betyder innan.
Eller de som enbart är ute för att debatera för att briljera sin egen kunnighet, alltså om de jobbade 10 – 12 timmar varje dag under den press vi står under så hade de fattat att man inte är så jäkla laddad för att ha de värsta diskussionerna, och konstigt om man inte har läst hela framtidskonventet. Det är på flera hundra sidor (plus bilagor) byråkratiska och mycket öppet för tolkningar. Visst det är kanske jättedåligt av mig att jag inte läst det och tänker rösta ja, men 99.8% av Sveriges befolkning har inte läst det heller, oavsett hur de tänker rösta… Och jag har inte från några andra källor hört att det där skulle stå något som förespråkade gemensamma skattenivåer i alla länder.
Jag är fortfarande en privatperson även då jag har min t-tröja och jacka med ja-symboler på. Och nej, vi får inte så jävla bra betalt som en del tycks tro. Flera som jag känner får mer i a-kassa per dag och jobbar inte alls, framförallt behöver de inte stå och le ödmjukt medan de tar emot all skit från höger och vänster.
Nej-sidan snackar om att detta valet handlar om demokrati, men den demokrati som de uppvisar vill då inte jag vara med i, den påminner mer om fascism och det trodde jag alla människor som var socialister kämpade emot.

Efter att ha läst framtidskonventet och gjort ett par timmats research så hittade jag följande:

“Artikel III-65
1. Om inte annat föreskrivs i konstitutionen skall denna artikel tillämpas för att nå de mål som anges i artikel III-14. Bestämmelserna om tillnärmning av sådana bestämmelser i lagar och andra författningar i medlemsstaterna som syftar till att upprätta den inre marknaden och få den att fungera skall fastställas i europeiska lagar eller ramlagar. Dessa skall antas efter det att
Ekonomiska och sociala kommittén har hörts.

2. Punkt 1 gäller inte bestämmelser om skatter och avgifter, bestämmelser om fri rörlighet för personer eller bestämmelser om anställdas rättigheter och intressen.”
(sid 87 av 263)

Jag kan inte tolka detta annat än som att den förbjuder ECB att bestämma över hur varje medlemsland ska sätta sina skatter, och att det förbjuder dem att utöva några sådana påtryckningar. Dessutom så nämns olika punkter för hur ett lands budgettunderskott kan behandlas, inte bara bötesavgifter som nej-sidan lyfter fram. De delar som behandlar kulturpolitik var mycket intressanta, det känns mycket positivt att det redan finns inskrivet i grundstadgarna att kulturen är ett område som det ska värnas om.
2003-08-29

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: