Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

För fem år sedan, Eurokampanjen:

Det finns så mycket människor ute på stan som mår dåligt och de vill berätta allt. Många av oss i kampanjen bara går, men jag står kvar, lyssnar och stöttar. Men så har jag också en röd stjärna på jackan, det förpliktar…
För första gången i mitt liv så känns det som om jag gör något som är bra och viktigt och jag faktiskt tror på det jag gör även om det är tufft nu. Vi blir hotade och förföljda av Sverige Demokrater från Nej till EMU, som också sprider värsta lögnerna om oss.
Men vi har som officiell front att spela med öppna kort. Fast när ingen ser på så sätter jag upp ”Vänster för ja” märken på lyktstolpar på andra långgatan. Sedan så delar jag ut utanför nej-sidans valstugor broschyrer från Vänster för ja som handlar om hur människor får mer makt genom EMU, Europas kvinnors kamp är också vår kamp, Nejsägarna sviker global solidaritet. Och det funkar faktiskt, jag har fått flera att tänka till en extra gång. De kanske inte säger ja med en gång men på valdagen den 14:e September så ska de komma ihåg:
Nej till nationalism, ja till solidaritet, ja till euron.
Jag gick in idag i valstugan hos Nej och gav dem två av dessa broschyrer och bad dem tänka till en extra gång innan de går Sverige demokraternas ärenden.
Det jag fick som svar tillbaka är vad alla från nej rabblar som en ramsa i sömnen, varför får du mer betalt än oss? Jag får inte speciellt bra betalt, jag har 1500:- mindre i lön för denna perioden än vad min tidigare grundlön var på, där hade jag åtminstone övertidsersättning, något jag inte har här. Men detta jobbet är dock betydligt mer givande och roligare även om det finns motgångar också.
Tråkigt idag var att jag inte fick vara med den grupp som jag var med igår och iförrgår, och den nya gruppen som jag hamnade med fungerade inte alls och två av dem, en kille (18 år) och en tjej (20 år) bråkade om vem som skulle vara teamledare. Killen tyckte att han skulle vara det eftersom han vart med längst medan hon tyckte att han inte kunde ta att de hade valt henne. Vem som är teamledare är knappast viktigt, det viktiga är att gruppen ska kunna samarbeta och fungera.
Vi åkte ut till Volvo i Torslanda enbart för att det skulle visa sig att det skift vi trodde skulle sluta ett inte slutade förrän klockan tre, jag delade ut material till dem jag kunde och på expeditionen på Volvo var de riktigt trevliga och ville ha mer material än vad de fått från metall.
Det blev bråk mellan de två jag inte tidigare jobbat med, den andre tjejen som jag jobbat ihop med hela veckan tyckte också detta var jobbigt. Men vi är trötta och slitna efter denna veckan, denna helgen är jag faktiskt helt ledig, om ingen ringer in mig. Det ska bli så skönt…
Idag fick vi besök från Carl Bildt, jag hoppas han inte kände igen mig från den där Micke Bindenfeldt fest för Christer Sturmark då jag sölade grön sörja på hans skjorta vid buffén, nä det kan han knappast ha gjort… Jag applåderade inte så entusiastiskt åt honom. Ju mer jag ser av moderaterna öppet, desto svårare blir det för mig att övertyga människor om att detta är ett bra projekt som stöds av en klar majoritet av de andra socialistiska partierna i Europa.
2008-08-22

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: