Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

CV-databaser – nej tack!

Jag vet inte om syftet med CV-databaser är att sysselsätta arbetslösa med att fylla i sina CV i ett oändligt antal CV-databaser så de håller sig sysselsatta. Kanske rör det sig om en enorm arbetsmarknadspolitisk åtgärd, men jag har noterat att det blivit allt vanligare att man t.ex. från Arbetsförmedlingens sida länkar till ett bemanningsföretag som vill att man ska fylla i sin CV i deras databas.
Detta trots att alla arbetssökande redan finns registrerade i Arbetsförmedlingens egen databas med CV, samt att personer som söker jobb faktiskt kan registrera sig på arbetsförmedlingens egna webbsida med sitt CV. Det minsta arbetsförmedlingen hade kunnat kräva av dem som annonserar om jobb är att de ska använda deras eget verktyg.
Att fylla i en CV-databas tar kanske 20 minuter som dessa företag påstår om du har en utbildning, kanske har haft ett jobb och har varit med i scouterna. Men om du har flera olika utbildningar, flera kortare kurser, haft en uppsjö med tillfälliga projektarbeten och brett engagemang i olika föreningar så snackar vi timmar.
Ett bevis på att ett företag har fått hybris är när de har egna CV-databaser som de vill att man ska anmäla sitt intresse för utlyst tjänst genom. Förutom att du ska klicka i rutor, fylla i exakta datum, bläddra genom långa dropdownmenyer ska du dessutom plita ned ett personligt brev, ofta med en begränsning på längd på 700 tecken. Det motsvarar inte ens fem sms, i bästa fall finns det en räknare annars får man sitta och gissa hur många tecken som får plats.
Jag har precis suttit och fyllt i en sådan här databas för en utlyst praktikplats inom EU, jag kan förstå att man använder sig av en sådan sak i en såpass byråkratisk organisation. Men annars brukar jag nobba direkt om jag ser att man inte kan ansöka genom att maila in sin ansökan som pdf-fil.
Riktigt irriterande är de CV-databaser där man först ska fylla i allt och sedan när man når det sista steget så står det att man gärna får ladda upp sitt CV och personliga brev som fil. Ja, då kan man starkt ifrågasätta varför man suttit och fyllt i all denna information i flera tidigare steg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: