Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

När inte ens ett par skor piggar upp…

Idag har jag vart låg, och de flesta människor har säkert sådana dagar. Inte ens inköpet av ett par nya svarta chelsea-boots på NK piggade upp mig. Jag hade kollat upp dem dagen innan då jag var på där och tänkte att det är lika bra att köpa dem då det var precis sådana som jag vill ha, så jag åkte dit idag och gick ut med dem i en NK-kasse.
De är i svart läder, och med en riktig träklack denna gång. Modellen är en klassiker som slog genom under 60-talets början med Beatles och som sedan burits av åtskilliga stilikoner under följande årtionden. Detta utgör mitt fjärde par under de senaste åren. Det enda som gör mig skeptisk är att jag tycker Gant är ett dyrare svenne-märke och som inte skiljer sig väsentligt från Dressmann i stil på mycket av utbudet.
De vill säkert vara något i stil med “Ralph Laureen”, men det känns bara odaterat och ointressant.
Nu finns det i och för sig en viss skillnad, Gant tillverkar skor och det gör tack och lov inte Dressman och de här skorna var förövrigt snygga och de såg bättre ut än Rizzos modell…
Förövrigt har ju inte Gant varit ett amerikanskt märke på väldigt länge utan ägs av ett svenskt bolag som köpt upp rättigheterna. Förövrigt gäller detsamma för Rizzo, det ägs av Wedins och är ett svenskt företag som låtsas vara italienskt sedan de köpt upp det italienska företaget och därmed också dess licens.
Det är synd att det inte syns då andra svenska märken och designers lyckas kännas både internationella och svenska på samma gång. Både Gant och Rizzo känns mest som om de försöker att låtsas vara något som de inte är. Det är som om Volvo skulle sluta designa och bygga bilar här och flytta allt detta utomlands men fortfarande hävda att det var ett svenskt bilmärke. Vilka skulle de lura?
Nåväl det spelar för min del ingen större roll och jag är säkert bara extra pessimistisk idag för att jag är på uselt humör…
Det är bara att glömma dagens bekymmer, imorgon kommer nya…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: