Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

För fem år sedan, Eurokampanjen:

Idag har jag jobbat i nästan 13 timmar. Jag har ont i muskler som jag inte ens visste att jag hade, men det känns faktiskt som att vi kan vinna detta. Idag har jag talat med många invandrare som aldrig har brytt sig om att rösta i Sverige tidigare men i detta valet så ska de göra det och de är oftast mycket positiva till euron.
Det råder fortfarande många missförstånd om att det har blivit dyrare med euron i andra länder inom unionen. För många är det en aha-upplevelse då jag förklarar att det beror på den svaga valutan.
En tjej jag talade med idag skulle rösta nej till Euron för att hon kunde ju inte betala med den svenska Euron i Tyskland, jag förklarade att det skulle hon visst kunna, men att vår euro skulle ha en svensk prägling på ena sidan av myntet.
En man påstod att han var socialist men då jag talade med honom en stund och gav honom broschyrer så kröp det fram de mest inskränkta nationalistiska åsikterna som inte har med solidaritet till andra människor att göra. Men det gav mig bara fler argument för, Ja till Euron, Nej till nationalism.
Men jag tror det är bra att jag kan peka på den röda stärnan på bröstet med ett € i vid behov. Även om jag är opartipolistisk då jag arbetar. Roligast idag var en äldre kvinna som skulle rösta ja med motiveringen, de säger nej till allt, de sa nej till metersystemet och nej till högertrafik… Hur skulle det se ut om vi inte använde metersystemet idag som enda landet i Europa? Frågade hon mig.

Vi gjorde Affischer idag och mitt team på Hisingen fick upp flest, hade flest kontakter, men så förlorar vi mot centrum på grund av att vi inte hade fler samtal… Okej, vi var någon mer i laget, men på backaplan efter sex finns inte så mycket folk att tala med och de flesta vill bara vidare.

Tyvärr så såg jag inte de jag talade med igår som jag lovat Vänstern för EMU broschyrer till men jag ska vara på Backaplan imorgon. Jag träffade på min kompis Towe och även hon ska rösta ja, jag tror till och med att min morfar lyssnade på mig nu. Men jag vill egentligen inte diskutera politik eller euron med dem, jag vill bara tala om vad jag har upplevt under dagen eftersom det ändå är viktigt för mig. Jag vill tala om kvinnan som berättar om hur hennes man har dött och hur hennes son inte får barnpension sedan han slutade gymnasiet. Sedan är det kanske fel av henne att anklaga EU för det då de knappast satt upp regler som snarare berör Sveriges egna finanspolitik, men jag tror ändå att hon behövde att någon tog den krititken.
2003-08-20

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: