Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Stadgemöte i Stockholm

Jag sitter med i stadgegruppen som har som uppgift att se över Attentions förslag på stadgeändringar. Till skillnad från vad många tror har vi inte något mandat att göra några ändringar i övriga delar av stadgan, bara att formulera om de förslag som redan har presenterats.
Jag var själv uppe i talarstolen i Västerås och talade för att inte rösta genom det lagda förslaget och att den grupp som nu ser över förslaget skulle tillsättas.
Att diskutera stadgar kan förmodligen uppfattas som tråkigt, men det var en ganska intressant diskussion. Bland annat diskuterade vi vad det innebär att om 20 procent av medlemmarna kräver det ska ett nytt årsmöte utlysas.
Är det då ca: 1200 personer som ska höra av sig till kansliet och kräva ett nytt årsmöte? Eller är det enskilda lokalföreningars styrelser som ska gå ihop och kräva ett nytt årsmöte och man då räknar på antalet medlemmar?
Det sistnämnda scenariot innebär att om tre av de större föreningarna går ihop så skulle man kunna kräva ett nytt årsmöte och gå mot övriga 37 lokalföreningarna.
Samtidigt så skulle en formulering om 20 procent av lokalföreningarna, där man räknar varje som en röst inneburit att om åtta mindre föreningar gått ihop hade de kanske inte ens motsvarat mer än ett par procent av medlemmarna.
På årsmötet så har varje förening ett antal ombud där maxantalet är 3 stycken men detta gäller bara på redan utlysta årsmöte.
Ett tredje alternativ hade varit att för att utlysa ett nytt årsmöte så skulle det krävas att minst åtta föreningar som representerar minst 20 procent av medlemmarna ska krävas för att utlysa ett nytt årsmöte, men jag tror att en del tycker att det hade varit för krångligt.
Gruppen har i alla fall frågat Förbundsstyrelsen vad de egentligen menar med 20 procent av medlemmarna.

Jag klarade för första gången av att åka tåg fram och tillbaks mellan Göteborg och Stockholm, där tåget på hemresan var försenat med en timme. Det innebar att jag fixade en total restid på 7 timmar. Förvisso i första klass på hemvägen (vilket alltid är enklare än andra klass då det oftast är mindre folk i den vagnen, lugnare och det är inte lika många som går fram och tillbaks) men i det här fallet var också första klass billigare än andra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: