Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

För fem år sedan, Eurokampanjen:

En del människor är emot euron av lustiga skäl. Som en äldre kvinna idag som sa att hon ville rösta nej till euron. Varför frågade jag henne.
Hon svarade att det skulle bli så mycket fler småmynt och det ville hon inte. Jag förklarade för henne att precis som i Finland så skulle inte vi trycka upp de minsta valörerna, 1 cent och 2 cent, utan vårt lägsta mynt skulle bli 5 cent, ungefär motsvarande vår 50 öring.
Då sken hon upp och så gav jag henne en broschyr om europasammarbetet och så gick hon därifrån glad och skulle rösta ja.
Alla är inte så lätta att övertyga dock. Speciellt medelålders arbetare, men då pekar jag bara på min röda stjärna med en € på jackan och talar om hur euron kan användas för att styra makten från kapitalet, storföretagen åter till politiker.
Och hur storföretagen idag vill betala ut löner i den svagare kronan och ha sina intäkter i en hög valuta som euron, och vem gynnas av det?
Sedan så nämner jag att mitt starkaste själ att jag är för euron är för att östeuropa är på väg in i EU och hur detta kommer att kunna hjälpa dem på fötter, 2006 kommer Polen att vara med, kanske samtidigt som Sverige. Skulle det inte kännas konstigt ifall Sverige inte var med och bidrog med sin del i sammarbetet.
Ofta så nämner jag hur fackföreningar kan sammarbeta över gränserna, då glimtar det till hos dem, och även om de säkert är negativa till EU och euron så har jag planterat ett frö i dem om att det faktiskt finns något solidariskt med EU och gett dem mer information vart de kan vända sig, t.ex. vansterforemu.se.
Förhoppningsvis hinner det fröt gro till att de på valdagen lägger en ja-sedel i valurnan.
Det gick okej idag men oj vad det var svårt, det gällde verkligen att vara skärpt och lyhörd och lyssna på vad de sa, samt tänka efter på vad jag själv sa. Men jag tror att det gick bra för att vara första dagen.
2003-08-19

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: