Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Bladerunner har nypremiär, igen…

Hur många gånger kan man klippa om en rulle och kränga ut den på biograferna igen? När Ridley Scott har slut på idéer så klipper han bara om en film – det har han gjort tidigare med Alien och det är väl åtminstone tredje gången han klipper om Bladerunner. Och hur kommer det sig att det bara händer med filmer som Harrison Ford är med i? Samma sak hände ju med Star Wars som också gjorts om ett antal gånger.
Det finns nu inte mindre än fyra olika versioner av filmen, en amerikansk bioversion, en internationell bioversion, en directors cut och en final cut, det blir nästan parodiskt. Men något säger mig att detta inte kommer bli en final cut, om ett par år så kommer Ridley Scott säkert att klippa om den i en ultimate cut. Varför den dessutom går upp på bio när den redan kom på DVD tidigare i år är smått obegripligt, du kan dessutom köpa en samlingsbox på 5 DVD som innehåller alla versioner och mer information än du vill veta om Bladerunner.
Jag undrar om den där boxen innehåller en förklaring på varför regissörer måste in och pilla i redan avslutade verk. Själv så hatar jag att gå in och ändra i saker som jag gjort och som jag känner är avslutade, inte nödvändigtvis att de är det…
Dessutom börjar det bli ganska tröttsamt att man uppdaterar alla filmer i takt med att tekniken förbättras. Visst jag förstår att det är lockande, men spela in nya filmer istället. En film blir sällan så bra igen som när man ser den för första gången. Och därför ska ni istället för Bladerunner se the Dark Knight på bio i helgen om ni inte redan har gjort det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: