Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Byt namn på gatorna på Guldheden!

Som stolt Guldheden-bo så är det fruktansvärt irriterande att man har döpt alla gator till antingen Doktor konstigt-efternamn eller Syster förväxlingsbart-förnamn, eftersom det gör det fullt omöjligt för mig att förklara vägen för besökare. Jag vet vad min egen gata heter, Doktor Sydows Gata men sedan är det slut. Jag kommer inte ens ihåg vad de två olika busshållplatserna närmast heter (förutom att det är något med Doktor först).
När man talar om att anpassa staden för funktionshindrade så pratar man bara om att anpassa trottoarkanter, att man inte ska ställa ut reklamskyltar på gatan och tillgång till ramper eller hiss.
Jag har aldrig hört talats om att man ska anpassa staden utifrån människor som har svårt att orientera sig i staden. Bara en sådan enkel sak som att sätta ut gatunamn på fler ställen skulle underlätta, för det finns idag inte alltid.
Ja, det skulle inte hjälpa på Guldheden eftersom alla gator i stort sett heter samma sak.
Detta är kanske inte ett problem för de flesta människor som inte har ett neuropsykiatriskt funktionshinder och som bor här, men det är väldigt förvirrande för dem som inte bor här men ska hälsa på för de förväntar sig att jag ska kunna förklara hur de ska ta sig hit utifrån vilken gata de befinner sig på.
Det är inte ovanligt att gator får namn efter personer, men att man bara ger dem namn som är fruktansvärt svåra att komma ihåg och väldigt förväxlingsbara måste vara något unikt för just Guldheden. Jag kan inte komma ihåg att jag tyckt att det någonsin varit ett problem i något annat område som jag har bott på.
Det är nästan så jag överväger att anmäla detta till den kommunala avdelning som arbetar med tillgänglighetsfrågor i Göteborg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: