Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Sova 2.5 timmar per dygn

Aftonbladet skriver i en artikel om Thomas Jönsson, som efter att läst på Internet om hur en del människor sover 25 minuter var fjärde timme bestämde sig för att pröva detta.
Själv har jag alltid lidit av för låg vakenhetsgrad. I omedicinerat skick har jag ungefär 8-9 timmar som jag klarar av att vara aktiv och fullt fungerande per dag. Naturligtvis sover jag inte övriga timmar, men jag kan inte göra så mycket med dem.
Det kräver en enorm disciplin att hinna med att göra det som andra kan göra under 16 timmar på ungefär halva tiden.
Men med Zyban har jag faktiskt höjt min vakenhetsgrad till ungefär 13-14 timmar, men innan dess så har jag prövat flera olika metoder där jag försökt att dela upp sömnen i en längre och en kortare period för att slippa från de “dippar” som uppstår på kvällen.
Det fungerar hyfsat bra, så länge du inte har tider att passa utan kan styra över ditt liv själv. Vilket naturligtvis du inte har i mer än möjligtvis korta perioder, sedan kommer arbete eller studier i vägen.
Det kommer säkert Thomas att upptäcka själv när skolan börjar igen, var någonstans ska han sova mellan föreläsningarna hade han tänkt och vore det inte bättre att studera effektivare och pröva en annan studieteknik?

En kommentar till Sova 2.5 timmar per dygn

 • majsan67 skriver:

  det är så härligt att läsa om nån annan som beskriver hur det är att ha låg vakenhet.
  Precis så var det för mig oxå innan jag började med concertan, runt 1-2 mitt på dan så tog livet slut, jag kunde inte heller göra nåt mer sen, kunde stå o somna i princip.

  Va härligt det låter att du äntligen blivit hjälpt och kan hinna med lite mer. Och just det beskriver du så bra, man ska hinna med samma saker på halva tiden som andra gör på dubbelt så mycket tid.

  Hur är det möjligt?? Det är det ju inte.
  Tack för den insikten 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: