Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Iphone gör entré i Sverige

Idag släpptes iphone i Sverige, det är som bekant tidigare Telia som står som enda operatör i Sverige, och förmodligen kommer det inte gå att importera telefon från USA, eftersom man måste teckna abonnemang i butiken på plats.
GP:s teknikrecensent Eva Wieselgren har testat iphone under 10 dagar och ger den högsta betyg i sin recension. Trots betyget pekar de på en hel del nackdelar och det är nog dessa som jag måste fokusera på för att inte springa iväg till Telias butik inatt och köa för att lägga beslag på en av de första modellerna.
Wieselgren lyfter fram att det finns GPS, men Google Earth ersätter inte en bil-GPS. Du kan maila och det är lätt att ställa in telefonen men du kan inte klippa och klistra i texten.
Mobilen har stöd för youtube men kan trots detta inte visa flashfilmer, vilket gör att andra mediaklipp inte fungerar, windows mediaplayer-filer kan du glömma…
Du kan inte heller skicka MMS på telefonen, och detta är fullkomligt obegripligt att Apple inte har stöd för.
Sedan inkluderar inte Telia datatrafiken i de dyra abonnemang som Telefonen säljs tillsammans med. Priset blir också betydligt högre än de 199 och 299 dollar som Apple pratat om. I Sverige slutar priset på 4695:- eller 5495:-. De lägre priserna gäller 8 gb versionen, och de högre den med 16 gb minne.
Vill man ha tillgång till fri datatrafik, allt annat gör telefonen överflödig, kostar det 199:- mer i månaden för abonnemanget.

Jag ska se om jag kan hålla mig och invänta Sony Ericssons Xperia X1 istället, eller om det blir denna. Att Sony Ericsson har tagit över ett halvår att få fram modellen och fortfarande inte satt ett releasedatum talar visserligen till deras nackdel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: