Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

IP-telefoni, det är dåtiden…

Jag har haft problem under våren med min telefon. Allt började 2004 då jag skaffade IP-telefoni från Tele2 när jag bodde på Stockholms studentbostäder i Solna.
När jag flyttade till Göteborg fick jag den briljanta idén att portera mitt tidigare vilande hemnummer till denna dosa.

Av någon anledning fungerade aldrig denna dosa utan problem, den krävde ständiga omstarter, inkopplingar, resetingar och dylikt. När folk ringde kunde jag inte höra dem, men de kunde höra mig. Jag bytte ut dosan tre gånger… Men jag hade ingen månadsavgift, så jag klagade inte. Finns det någon som inte haft problem med Tele2? Hör av er i så fall, jag undrar nämligen om de finns på riktigt…
När Comhem ringde mig i höstas så erbjöd de mig gratis månadsavgift, nja, det var inte riktigt sant, men okej, jag nappade för att jag fick 24 mbits uppkoppling till priset av 8 mbit och en trådlös router på köpet.
Jag valde också att portera numret.

Detta kom jag på kanske var dumt, trots att Tele2 strulade väldigt så var det inte helt fel att ha en helt kostnadsfri IP-telefondosa som man dessutom kunde flytta vart man ville. Jag ringde till Comhem och sa att jag inte ville portera numret, och jag ringde till Tele2 och sa samma sak.
Sedan gick något fel och mitt 10 år gamla telefonnummer försvann någonstans i cyberrymden. Var visste ingen…
Tele2 sa att detta var Telias ansvar, för hos dem hamnade alla kvarblivna nummer, men de hade naturligtvis inget med detta att göra utan hänvisade till Comhem. Comhems kundtjänst är fullkomligt inkompetent och det tog dem tre månader att komma fram till att numret förmodligen låg hos Tele2. Jag ringde upp dem igen och fick en kvinna där att hjälpa mig och hon skulle undersöka saken.
För 200:- fick jag tillbaks mitt nummer, jag har nu en ny IP-telefoni dosa och har under kvällen roat mig med att försöka koppla in den och har efter flera timmars försök med att slå av och på bredbandsmodemet, den trådlösa routern och IP-telefoni dosan och har nu fått det att fungera. Exakt hur länge vet jag inte, men det känns ytterst temporärt.

Telia erbjuder dem som gått över till IP-telefoni att komma tillbaks till det fasta nätet och man slipper då anslutningsavgiften. Det är lockande, och jag kan tänka mig att det är väldigt många som nappar på det. Men jag är skeptisk, att betala 125:- för en fast telefon som man bara kan svara i och ringa från då man är hemma känns väldigt förlegat.
Dock är jag väldigt nöjd med mitt hemnummer, är det någon som vet om man kan portera det till ett mobilabonnemang?

En kommentar till IP-telefoni, det är dåtiden…

 • majsan67 skriver:

  hej hopp, visst är det underbart med alla dessa bolag, och ingen vill ta ansvar när något går fel.

  Det bästa är att ha alla abonemang på samma ställe, för då kan dom inte skylla ifrån sig.

  Vi har oxå Ip-telefoni och i början var det katastrof, det gick ofta ner och bröts om vartannat.

  Men nu är det peppar peppar väldigt sällan det trasslar.
  Jag kopplar inte heller så som man ska för då funkar det inte överhuvudtaget, jag gör på mitt sätt 😉

  Vi skaffade internet av f.d calypso, numer blixtvik. Och ip-telefonen har vi via megaphone.
  Det funkar faktiskt kanonbra…

  Hoppas du får ordning på det nu i alla fall 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: