Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Energibolaget ringer igen

Energibolaget ringde mig igen, jag trodde jag hade skrämt bort dem då jag frågade om de hade smutsig kolkraft från Polen sist de ringde. Men de körde samma tugg igen, men ny säljare denna gång…
De frågade om jag använde plusenergi, nej svarade jag, då jag har Uppsala El.
Då börjar han prata om att jag kan få upp till 20 procent billigare el med Energibolaget. En naturlig fråga är då vad elpriset är.
Det kunde han inte svara på, för priserna varierar från dag till dag och beror på vilket abonnemang du har nu.
Jag sitter och knappar in på Konsumentverkets sida för att kolla elpriserna på mitt nuvarande bolag. Nu försöker säljaren få mig att tala in ett inspelat meddelande om att jag vill ha billigare el.
Istället säger jag att jag kan inte hitta energibolaget på konsumentverkets webbsida där de listar billigaste elbolag, listan visar rörligt pris, obundet, med en förbrukning på 2000 Kwh per år.
Jag svarar att jag tänker inte tacka ja om jag inte kan få ett pris på vad produkten kostar och upplyser honom att jag kan inte ens hitta Energibolaget på konsumentverkets sida. Han hänvisar mig till deras egen sida, men det fanns inte några prisuppgifter där heller.
I bakgrunden hör jag hur folk jublar, jag tänker att det förmodligen är en form av peppning av deras säljare för att de lurat extra många under morgonen. Nu blir säljaren sur:
“Jag tror inte att vi kommer längre.”
Sedan lägger han på…
Energibolaget verkar inte seriöst, vilket elbolag kan inte ens nämna sina priser och använder lägre pris som argument?

4 kommentarer till Energibolaget ringer igen

 • Anonymous skriver:

  Satan vad dom ljuger säljarjäveln som ringde mej i dag påstog att dom köpt upp Skellefteåkraft och kunde därför leverera billigare el…..NEJ JAG ÄR INTE INTRESSERAD.

 • Anonymous skriver:

  Lögnar rakt igenom.
  DYRA
  Har 3 månaders uppsägningstid på ett rörligt till och med!

  Prisgaranti 10% OM du har ett tillsvidarepris så din el kommer vara skit dyr ialla fall!

  Bojkotta detta bolag och gå INTE på deras lögner!

  Det är vad deras bolag bygger på!

 • Anonymous skriver:

  Det rörliga priset rör sig ju månad för månad och priserna skiljer sig inte så mycket från varandra förutom dom fassta påslagen som man ska kunna gämnföra

  enrgibolaget har av 6 olicka avtal av ett är fasst

  har också hört energi bolaget har tre månads uppsägnings tid som ska ske skriftligt medan anndra bolag har en månad och bytet sker nästan automatisk. du säger gämnför äpplen och päron jag säger gämnför ruttna äpplen med äpplen fy för energibolaget

 • Anonymous skriver:

  1. Det rörliga kWh priset varierar ungefär 4 gånger om dagen så om försäljaren hade gett dig en uppgift så hade den kunnats förändras flera gånger om innan du fått hem välkomstbrevet och då hade du uppfattat det som en ren skär lögn istället för undanhållning av sanningen! Pest eller kolera, bara att välja 🙂 2. På din faktura akn du enbart se genomsnittspriset månadsvis, som att jämföra äpplen med päron 3. skaffa NIX din jävla grinolle

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: