Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Nya metoder visar att barn med ADHD kan ha störd anatomi i hjärnan


Jag hittade följande notis på Ny Medicins webbsida, där Zvi Wirschubsky utifrån ett pressmeddelande från the Radiological Society of North America (RSNA) skriver att barn som drabbas av ADHD har förutom kemiska även anatomiska förändringar i hjärnan. Rätt behandling verkar återställa några av dessa förändringar. Trots att pressmeddelandet skickades ut den 29:e november 2004 är innehållet fortfarande aktuellt.

Forskare använde en metod, diffusion tensor imaging (DTI), för att mäta deras vita substans i hjärnan hos 18 barn som hade diagnosen ADHD samt hos 15 barn utan funktionshindret.
De fann förändringar i nervfibrerna i flera områden i den vita hjärnsubstansen, frontal cortex, basala ganglier, hjärnstammen och lillhjärnan. Dessa områden i hjärnan reglerar uppmärksamhet, impulsivt beteende, och blockering, vanliga och återkommande problematik hos barn med ADHD som enligt DSM-IV är symtomen för diagnos. Dessa regioner är del av en större nervsammanslutning i hjärnan som sköter kontakten mellan fronta loben och lillhjärnan.

ADHD beskrivs som en kemisk obalans i hjärnan, men nu visar forskare att det kan även finns små anatomiska förändringar i hjärnan som är kopplade till ADHD.
Resultaten presenterades vid det pågående årliga mötet för RSNA, som är en förening med fler än 37 000 medlemmar, röntgenläkare och andra läkare som arbetar med röntgen och radiologi.
I en andra studie fann forskare att barn som fått stimulerande läkemedel för ADHD, hade mindre förändringar i den vita massan i hjärnan jämfört med barn som inte fått denna behandling.

Tio barn i tioårsåldern som fått läkemedelsbehandling för ADHD i cirka 2,5 år jämfördes med friska barn. Resultaten visade att flera förändringar i den vita hjärnmassan normaliserades.
Många personer som haft ADHD i barndomen fortsätter att ha problem under tonåren och när de blir vuxna. Trots framgångar i diagnos och behandling så är sjukdomen och dess behandling fortfarande omtvistad, skriver forskarna. Dessa studier är ytterligare bevis på att barn med ADHD skiljer sig neurobiologiskt från barn utan sjukdomen, skriver medförfattare Andrew Adesman, chef vid avdelningen för barnpediatrik vid Schneider Children’s Hospital i New Hyde Park, New York.
Fler studier med mer barn måste genomföras innan man kan ge föräldrar råd om diagnos och behandling avslutar Wirschubsky sin notis med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: