Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Enormt tryck mot kritiska politiker att rösta mot FRA

I DN läser jag att de borgerliga riksdagsledamöter som tvekar om att rösta mot lagförslaget som ger FRA ökade befogenheter att kontrollera privatpersoners korrespondens via internet. Jag blir så gott som alltid skeptisk när jag läser om att något införs för att minska hotet från terrorism.
Till exempel bestämmelserna om att man inte får ha med sig vätska som innehåller 200 ml in på flygplatsen. Det har ingen som helst betydelse om du tänkt dricka din läsk medan du väntar på planet. Att du sedan kan köpa 70% sprit i glasflaskor inne på flygplatsen i taxfree-butiken, talar mot att det har någon som helst reell betydelse.
Men det känns svårt att lita på FRA när man läser sådana här artiklar.
Däremot är jag förvånad över hur turerna har gått inom politiken. Först presenterades ett förslag av Socialdemokraterna av Thomas Bodström som väckte enorm kritik. Ett förslag som Bodström själv sagt var ännu värre än det nuvarande förslaget, men han har svängt i 180 grader och är nu kritisk till ökad övervakning.
De borgerliga partierna som var kritiska mot ökad övervakning och inför valet drev frågan om att man inte skulle kränka den personliga integriteten har gjort en enorm vurpa och försvarar nu denna lag.
Kvar finns de borgerliga ungdomsförbunden (samt de i det rödgröna blocket) som kritiserar lagstiftningen, förmodligen för att yngre använder sig av internet i högre utsträckning.
Vad som är ännu märkligare är att det har blivit en form av prestigefråga för regeringen att denna lag till varje pris ska gå genom och att trycket på de egna riksdagsledamöterna är enormt så att de som röstar emot riskerar, om inte uteslutning, åtminstone utfrysning från det egna partiet.
Det brukar påstås att vi har demokrati i Sverige, men riksdagen verkar fungera som en sandlåda, där det är viktigare vem som säger något än vad som sägs och där det är viktigt att ha samma åsikt som den som leder gruppen, annars får man inte vara med och leka. Kanske kan man applicera Kristdemokraternas förslag om vårdnadsbidrag på riksdagsledamöterna…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: