Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Idag var jag med i Göteborgs Fria Tidning

Tyvärr ligger artikeln inte på nätet, men det är en stor artikel som handlar om problematiken om psykiatrin i Göteborg. Jag säger inte så mycket, det mesta som jag sa under intervjun har kortats ner:

“Henrik Ragnevi är ordförande i Attention (jag sa att jag var ordförande för Attention i Göteborg), en förening för människor med neuropsykiatriska funktionshinder. Henrik har själv ADHD, och även om han (inte missbrukat, tror jag det skulle ha stått men orden verkar fallit bort i redigeringen) träffat många andra med ADHD som har gjort det.
– Jag har varit ute på behandlingshem och hälsat på, och typ hälften av dem som är där har ADHD.
Henrik säger att missbruket är en slags självmedicinering – drogerna innehåller ofta ungefär samma ämnen som medicinerna gör, och kroppen reagerar alltså bra på drogerna. Problemet är bara att doserna är alltför höga och helt okontrollerade.
– Flera inom Attentions styrelse har en bakgrund som missbrukare men är i dag helt fria. Men de hade inte kunnat vara det om de inte hade fått en utredning och rätt medicinsk behandling.
En solig dag i Göteborg kan det vara svårt att förstå sambandet, problematiken och effekterna av kombinationen ADHD och droger.”

Tyvärr kom inte allt som jag sa om hur svårt det är att få en utredning och rätt medicinsk behandling i Göteborg med, men det framgår av de exempel som finns i övriga artikeln som löper över två helsidor i tidningen, nr 23 2008 (7 – 13 juni).

En kommentar till Idag var jag med i Göteborgs Fria Tidning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: