Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

TV4 har uppmärksammat problematiken kring medicinering för ADHD

TV4 har (äntligen) uppmärksammat problemet kring att det ser så olika ut mellan länen i Sverige för möjligheten att få medicinering, som undertecknad påpekat tidigare är det för många hopplöst att få starta upp en medicinering om man bor i Göteborg. Ibland för att mottagningen inte har budgeterat för denna kostnaden, ibland av ideologiska orsaker och löst tyckande.
Har de turen att få pröva Concerta eller Ritalin som är de vanligaste läkemedlen för behandling av ADHD men inte responderar är kunskapen om alternativen få, och där haglar fördomarna tätt. En del får pröva Strattera, om de inte samtidigt behandlas för depression med ett annat läkemedel då de riskerar att krocka. Men det är nästan omöjligt att få läkare att ansöka om Amfetamin eller Metamina. Själv prövade jag samtliga av dessa utom Strattera men på just mig fungerade det inte, men jag har träffat flera andra som inte responderat bra på Concerta men som sedan blivit väldigt hjälpta av Metamina. Därför åker väldigt många till andra mottagningar, bland annat till Stockholm vilket blir dyrt för den enskilde eftersom det är omöjligt att få den specialistvårdsremiss som krävs.
Kötiden i Göteborg uppgår till tre år, efter utredning finns ingen garanti för att du ska få medicinering.
En del tror jag skämtar när jag berättar om den katastrofala situationen i Göteborg, TV4:s granskning har verkligen underlättat för mig i min kritik mot hur vården fungerar.
Chatrine Pålsson Ahlgren i KD är starkt kritisk mot skillnaderna i vården mellan landsting, enligt en artikel på TV4.se, läkaren Ola Lundin som jag har rekommenderat människor att vända sig till uttalar sig också kritisk mot den nuvarande situationen.

En kommentar till TV4 har uppmärksammat problematiken kring medicinering för ADHD

  • Bagge skriver:

    Ja det är verkligen skandalöst, men chefen för psykiatrin på Sahlgrenska Jan Svedlund uppmanar patienterna att vända sig till sin läkare för att få en specialistvårdsremiss.

    Internt verkar han dock inte tillåta några sådana enligt behandlande läkare.

    Statistiken talar också sitt tydliga språk, några specialistvårdsremisser har inte utfärdats de senaste 2 åren trotts att det torde finnnas ett mycket stort behov med tanke på att Vgregionen inte alls uppfyller vårdgarantin.

    Men visst är det intressant när chefen för psykiatrin ägnar sig åt att vilseleda patienter i stort behov av adekvat vård!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: