Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Ett intressant förslag presenterades…

… idag av Christina Husmark Persson enligt en notis från TT i dagens DN. Personer som uppbär aktivitetsersättning och sjukersättning ska få studera så mycket de vill utan att riskera att förlora sjukersättningen, enligt ett kommande regeringsförslag.
– Att få studera och komplettera sin utbildning och lära sig vad som hänt under tiden de varit sjukskrivna kan ju vara en förutsättning för jobb. Så jag tycker att det är roligt för att få lägga det här förslaget, säger Cristina Husmark Pehrsson.
Regeringen föreslår också att de som uppbär dessa ersättningar ska få arbeta i den ideella sektorn utan begränsningar. Hittills har de bara fått arbeta fem timmar i veckan.
Husmark Pehrsson anser, enlig Ekot, att ideellt arbete också kan vara en väg tillbaka till ett vanligt jobb.

Personligen tycker jag det är viktigt ur en demokratisynpunkt att människor som är långtidssjukskrivna och som uppbär sjukersättning eller aktivitetsersättning ska ha rätt att studera och engagera sig i intressepolitiska organisationer. Bara för att man är vad som i folkmun kallas förtidspensionerad så ska det inte innebära att man också är livegen och varje eget beslut måste godkännas av Försäkringskassan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: