Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Zyban – behandling vid ADHD

Jag har saknat att det finns väldigt lite skrivet om Zyban och behandling vid ADHD på svenska. Förvisso finns det en hel del publicerat i USA om medlets användningsområde, men jag saknar egna brukares perspektiv. I Sverige är användningsområdet för Zyban främst som ett medel när man slutar röka, jag har ätit det i ett par veckor nu och jag har faktiskt blivit förvånad över hur mycket lättare en del saker känns.
Men det känns väldigt ojämnt, jag vet inte fortfarande om jag skulle våga boka in ett möte kvällstid efter att ha haft möten eller föreläsningar dagtid och om jag skulle fixa det. I måndags hade det inte gått, då var jag helt utslagen efter en dags konferens men jag klarade i torsdags av att hålla dragningen på förmiddagen, åka till till Göteborg och sedan gå på ett möte på kvällen. Vilket med mina mått mätt är smått otroligt…

En kommentar till Zyban – behandling vid ADHD

  • Jag har ju ADHD och åt Zyban för några år sedan i ett rökavvänjningsförsök. Jag har ärligt talat aldrig varit så nära att tycka att livet var pest som under de veckor jag åt Zyban. Jag minns att jag låg på sängen och undrade varför jag ens levde…Om man känner mig så vet man att det är ganska lååångt från mitt vanliga tillstånd (som även innefattar AS/ADHD)och som inte är direkt nedstämd i första taget. För mig fungerade det ABSOLUT inte Läkaren avrådde mig t.o.m. från att fortsätta äta Zyban vilket jag givetvis höll med om. Centralstimulerande har fungerat bra för mig. Men struktur, självkännedom och arbetsminnesträning kommer man också mycket långt med:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: