Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Mitt möte med Filippa Reinfeldt

Jag hade inga problem med att ta mig med pendeltåget från Årsta och blå linjen till tunnelbanestationen Rådhuset på morgonen, trots alla pratat om kaos i trafiken inför Condoleezza Rices besök idag på Irakkonferensen. Mötet hölls i Landstingshuset, det stora vita huset som ligger bakom ett svart spetsigt staket vid Hantverkargatan.

Jag har träffat väldigt många politiker men jag måste nog säga att Filippa är en av de mest jordnära politiker som jag träffat och det framgick tydligt att hon brinner för vårdfrågan. Moderaterna har startat upp en arbetsgrupp för att inför nästa partiprogram presentera en ny plattform om hur de vill att den framtida vården ska utformas i Sverige.
Det är första gången som jag blivit inbjuden till ett parti för att de är intresserad av att få höra vad brukare själva anser om vården, annars pratar alla om brukarinflytande tyvärr brukar det stanna vid ord och inte så mycket handling.
Jag frågade om Filippa skulle träffa Condoleezza Rice efteråt, men det skulle hon inte utan istället skulle hon på ett annat möte, men hon sa:
– Min man kommer naturligtvis träffa henne under konferensen.

Varje organisation som närvarade fick fem minuter på sig att presentera sina synpunkter på vården och trots att man gärna ville höra positiva erfarenheter så framfördes mest kritik mot vården och hur olika den såg ut över hela landet. Till min stora glädje fanns både talarstol på ett podium och mikrofon, det är alltid mycket roligare att hålla ett föredrag om dessa saker finns, det känns mer på riktigt då.
Jag framförde främst kritik mot hur illa vården fungerar i Göteborg, men påpekade flera gånger att samma problematik finns över hela landet. Dock tror jag det från Moderaternas håll var mer uppskattat att det främst var den staden som kritiserades eftersom de knappast kan hållas ansvariga för vården här. Regionen styrs av Socialdemokraterna, Centern och Folkpartiet, ofta brukar detta lyftas fram som ett väl fungerande samarbete över blockgränserna. Jag vet inte vad som kännetecknar ett gott samarbete i dessa sammanhang, att man är överens om att lägga ned väldigt många avdelningar inom vården?
Jag träffade Annika Tännström som sitter som oppositionsråd för Moderaterna i Västra Götaland och som bor i Kungälv och som inte heller är helt nöjd med hur vården fungerar för personer med neuropsykiatriska funktionshinder.

Jag framförde också under diskussionen behovet av en ny psykiatrikerutbildning som ges på grundnivå, så att personen inte behöver läsa till allmänläkare först, precis som det är för tandläkare och som läkarutbildningen fungerar i USA. Jag framförde också kritik mot Apoteket och deras rigida regelverk, där de vägrar expediera recept som gått ut med bara ett par dagar, samt att de inte kan sänka dosen om läkaren råkat skriva fel styrka.
Vill ni höra mitt anförande, lyssna här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: