Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Stöd från oväntat håll för Vårdförbundet

Jag tror att ganska många blev förvånade, jag blev det i alla fall, när jag läste dagens debattartikel i GP. Det är förmodligen första och enda gången man ser Niklas Wykman (Muf), Jytte Guteland (SSU) och Magnus Andersson (Cuf) skriva en gemensam debattartikel. Jag är dessutom lite förvånad över att de ställer sig bakom strejken av flera olika ideologiska orsaker som skiljer sig från förbund till förbund.
För SSU:s räkning är inte Vårdförbundet ett LO-förbund, Cuf har tidigare protesterat mot strejkrätten och Muf brukar knappt ens göra annat än att kritisera allt som har med offentlig vård att göra. Men deras engagemang för att papperslösa flyktingar ska få vård är värt att uppmärksamma.
Bland Riksdagspartierna är det också bara Vänsterpartiet som uttalat sitt stöd för Vårdförbundets strejk, övriga partier är väldigt tysta. Att det är tyst i frågan från de fackliga organisationerna LO och Saco är kanske inte så märkligt, även om de brukar tycka till om allt möjligt annars, men desto märkligare är att TCO inte ens berör konflikten på sin webbsida! Vårdförbundet tillhör den fackliga organisationen TCO, med ett sådant “stöd” ska man nog inte hoppas för mycket på en framgång i denna konflikt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: