Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Läkemedelssubventioner

Jag förstår mig inte riktigt på vilka läkemedel som blir subventionerade. Min läkare vill nu att jag ska börja med Voxra, men då det är inte subventionerat, enligt FASS.
Istället så har man subventionerat Zyban, från samma tillverkare och jag får det utskrivet. Det aktiva ämnet är Bupropion och är detsamma men där priset är ungefär 75 procent högre och det används mot rökavvänjning enligt bipacksedeln.
Skillnaden för min del är att jag måste komma ihåg att ta två 150 mg tabletter varje dag, en morgon och en kväll. Medan Voxra hade funnits i en depåtablett på 300 mg.
Rent ekonomiskt för min del innebär det att jag max behöver betala 1800:- per år (istället för närmare 6000:-), Glaxo Smith Kline som gör läkemedlet drar in lite extra kulor, men rent samhällsekonomiskt är det idioti…
Det går också tvärs emot apotekets regler om att man ska få en billigare generisk kopia på läkemedlet, regler som just nu gör att ett flertal människor felmedicinerar eftersom de inte känner igen sina läkemedel.
Enligt min uppfattning är det i detta fallet samma läkemedel med bara lite annorlunda sammansättning men med samma aktiva substans. Jag fattar inte riktigt hur LFN har resonerat i det här fallet, kanske har någon av ledamöterna aktier i ovan nämnda bolag…
Beslutet går att läsa här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: