Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Pensionärsbågar?

Jag var efter dagens möte hos Synoptik, jag har haft huvudvärk länge och tänkte att det var dags att göra ett nytt syntest hos optiker. När jag gjorde mitt syntest förra gången för mer än två år sedan så hade jag på höger öga Sf -0.75, Cyl -0.75, Ax 95 och på vänster öga Sf -1,0, Cyl -0.50, Ax 85.

Idag var resultatet på höger öga Sf -1.0, Cyl 0.50, Ax 95 och på vänster öga Sf -1.0, Cyl -0.50, Ax 90. Vilket tydligen inte var tillräckligt stor skillnad för att motivera nya glasögon just nu. Jag hittade ett par i stålgrått med oranga detaljer annars som jag tyckte var schyssta, men med tanke på hur dyra glasögon är så känns det som att man kör på väldigt säkra kort. Hur kul är färgen orange efter ett par månader?

(Och nej, jag har inte skrivit ned detta för att jag tror någon är intresserad av att veta mina styrkor, utan för att jag med all sannolikhet kommer tappa bort lappen från optikern och jag måste lämna dessa siffror till min läkare.)

Däremot har jag övervägt att köpa ett par solglasögon med styrka. Jag har instinktivt skrikt; NEJ, nej, nej, till allt vad clipp-on heter till glasögon och hellre gått och kisat ute. Det sista jag behöver i mitt liv är något mer som signalerar premeturapensionär, det räcker redan med kläderna…
Döm därför om min förvåning då Polaroid faktiskt tagit fram en modell som ser riktigt bra ut och som man klämmer fast ovanpå glasögonen och där det knappt ens märktes överhuvudtaget. De hade flera olika modeller, storlekar och färger att välja bland och 400 spänn kändes som dagens fynd…

2 kommentarer till Pensionärsbågar?

  • Optican skriver:

    Men hallå- du har dina glasögon MITT i nyllet, varje dag. Om det är något du ska lägga pengar på för att rycka upp din look lite så är det glasögon. Bäst är ju ”dyra” fina kvalitetsglasögon men det finns ju mycket ganska billigt & snyggt också.
    http://www.brillor.blogg.se

  • trollhare skriver:

    Att lägga 3000 på ett par slipade solglasögon förra våren var nog det bästa jag gjort. Jag går inte ut utan dem, så är det bara. Har fått höra att ljuskänslighet är ett NPF-drag, men vet inte om det stämmer…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: