Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Jämfört med Josef Fritzl så verkar Anders Eklund ganska hygglig

Någonstans tror jag att det retar Englas uppmärksamhetstörstande familj något enormt att vad som skett i Österrike fått sådan uppmärksamhet, i dagens Aftonbladet kan man läsa ett till offentligt brev, denna gång från mormodern. Saknar den här familjen allt vad integritet heter, agerar de fortfarande i chocktillstånd? Inser de inte ens att det finns ett liv som ska fortsätta efter denna mediekarusell?

I Österrike verkar
myndigheterna ändå väldigt noga med att bevara de inblandades integritet, okej, bortsett från Fritzl själv då… Inga bilder får publiceras och familjen bevakas av landets insatsstyrka.
Nu när ondskan fått ett nytt ansikte och intresset kring fallet med Engla avtagit så kände förmodligen föräldrarna inget annat val än att kräva att SVT sände deras dotters begravning.
Jag vet inte vilken medierådgivare dessa kändiskåta föräldrar har, för det slog helt fel. Den sympati som fanns för föräldrarna tycks ha omvandlats till en aversion mot dem. Sedan blir det inte bättre att de startat en insamling där pengarna ska gå till att driva den kursgård som mamman har. Hur många fötter kan man skjuta sig i…

Undrar hur många veckor det tar innan det kommer en bok. Kanske kan de publicera alla offentliga brev de skrivit och ge ut på nytt, Engla-breven. Går det kanske att släppa en skiva – Englas mamma tolkar änglapsalmer. Hur mycket kan de profitera på sin dotters död?
Jag är övertygade om att Englas föräldrar sitter och är förbannade över vad som skett i Österrike och att det har tagit så mycket uppmärksamhet från dem. Och om ingen förstått det, jag kommer inte titta på Englas begravning i morgon…

5 kommentarer till Jämfört med Josef Fritzl så verkar Anders Eklund ganska hygglig

 • Det är som om jag skulle starta en fond för personer med ADHD, och sedan gick alla pengar till min privata konsumtion.
  Eller vänta, det där var kanske inte en dum idé…

  Stöd en person med ADHD. Ge ditt bidrag till 5016-0046858 på SEB. Pengarna kommer användas till snygga designföremål, taxiresor, representation på krogen och fästkuddar.

 • majsan67 skriver:

  Jag reagerade precis som du över att en fond ska finansiera hennes kursgård?!? Då kom min paranoia fram, får man lov att utnyttja sitt egets barns bortgång så?

  Själv hade jag inte pratat med en käft om jag hade varit med om nåt liknande. Hade låst in mig helt.

  Men, vi reagerar alla olika förstås.
  Smaklöst är det alltihop..

 • Anonymous skriver:

  Jag valde att inte titta på begravningen. Jag förstår mammans vilja att låta allmänheten delta i högtiden. Jag förstår också att många vanliga svenskar berörts djupt av Englas öde, och på sätt och vis känner att de delar sorgen. Men jag tycker inte att det var rätt av TV-sända ett barns begravning. En begravning är en privat ritual, till för dem som stått den döda nära, för att de ska få ett avslut och ett avsked. Jag förstår inte varför SVT inte, när mamman kontaktade dem och bad dem sända begravningen, istället föreslog att arrangera en TV-sänd minneshögtid över Engla. Då hade begravningen kunnat få vara den privata högtid den bör få vara, samtidigt som alla som på avstånd engagerat sig i Englas öde ändå fått delta genom minneshögtiden”.

 • Anonymous skriver:

  SVT beslut är bara att betrakta som djupt omdömeslöst och sorgligt. Har SVT gett familjen möjlighet till professionell hjälp innan beslutet togs? Kanske hade en krisspykolog eller en omdömesfull präst kunnat hjälpa familjen att förstå det olämpliga i detta, och hur oåterkalleligt deras beslut är.

  Anders

 • Nicke skriver:

  Håller helt och fullt med dig!

  Under all kritik, att ett public service bolag som SVT väljer att sända en ”vanlig” begravning. Jag får en dålig smak i munnen av hela den här soppan. Från att ha varit ett oerhört tragiskt mord, gjort av en grotesk människa, har historien utvecklat sig till någon form av dokusåpa där jag får känslan av att mamman & mormodern vill spela huvudroller.

  Sörj i fred, och frid säger jag. Inte inför kameror och till allmän beskådan.

  /Nicklas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: