Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Debattinlägg utan perspektiv för funktionshindrade

I gårdagens GP kunde man läsa en debattartikel signerad Susanne Fransson, docent i rättsvetenskap vid Göteborgs universitet och Lena Svenaeus som är chefsjurist inom Akademikerförbundet SSR där de ansåg att den nya diskrimineringslagstiftningen är ett misslyckande.
Mycket snack om jämställdhet och etnicitet samt ålder, men funktionshindrade nämns bara förbigående en gång och vidare saknas detta perspektiv helt vilket gör det svårt att ta deras debattartikel på allvar.

Det kan knappast ha undgått dessa två välutbildade kvinnor att HO inte lyckats driva ett fall till domstol när det kommer till neuropsykiatriska funktionshindrades rättigheter, eftersom det inte är ett synligt funktionshinder har det varit svårt att påvisa.
Idag är neuropsykiatriskt funktionshindrade den grupp med högst andel utanför arbetsmarknaden och därmed också dem som drabbas hårdast av diskrimineringen på arbetsmarknaden men trots detta saknar artikeln perspektivet för hur funktionshindrade berörs av den nya lagstiftningen. Dagens lagstiftning är ett misslyckande och jag har svårt att tro att det kan bli sämre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: