Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

iTalk suger…

En av anledningarna till att jag fortfarande släpar med mig min minidisc är att ipod saknar ljudinspelning, när jag läste om att Griffiths produkt iTalk numer tillåter inspelning med 16-bitars stereoljud i 44.1 kHz trodde jag hittat vad jag sökte, prislappen på 49 dollar verkade förtroendeingivande också. Men tyvärr, detta är skräp.
Ljudet blir oerhört brusigt och det låter som att sitta i ett getingbo. Jag hade främst tänkt använda den till ljudupptagningar på föreläsningar, men det förstår jag att den inte kommer fungera till.
Du kan få ner brusnivån genom att köra med lägsta gain i inställningarna men då blir volymen väldigt låg, höjer man ljudet så finns bruset kvar. Skulle man använda denna på en föreläsning där personen som talar befinner sig långt från microfonen skulle det inte gå att höra vad personen säger.

Jämför jag med MD:n så är ljudet under all kritik, inspelningen från MD:n är högre volymmässigt och innehåller mindre brus. Till testet använde jag en mic från Sony (ECM-MS907) och ett par Koss Porta Pro hörlurar, samt att jag även kopplade ipoden till förstärkaren för att lyssna på inspelningen på låg gain.

Jag har inte varit speciellt imponerad av Griffins tidigare produkter för femte generationens ipod, iTrip fm-sändaren lät förjävligt och brusade mest hela tiden och förmodligen var den bara kul för att den var olaglig. Eftersom man var tvungen att ha den i strömingången så kunde man inte heller ha den stående i dockan och sända musik.
Tunejuice 2 som var ett externt batteripack fungerade visserligen som den skulle, men krävde i sin tur att man köpte en batteriladdare och laddningsbara batterier ifall man ville ha någon glädje av den. Varför Griffin inte gjort så att man kunde använda den som laddare direkt vet förmodligen bara dem.

Den enda positiva jag kan säga är att den är snygg, men den ger ett billigt och plastigt intryck och nästan direkt fastnade knappen som syns på fronten i intryckt läge, men gick att pilla ut igen.
Sammanfattningsvis blir iTalk ytterligare ett tillbehör som kommer att hamna i en byrålåda tillsammans med ovanstående tillbehör och en massa andra produkter som jag aldrig använder, en produkt som ser bra ut på pappret men som inte fungerar i praktiken. Undvik!

2 kommentarer till iTalk suger…

 • majsan67 skriver:

  har du somnat 😉

  händer det inge kul alls ??

 • majsan67 skriver:

  ååhhh ett obotligt teknik-freak till 🙂
  Kan du inte skicka tillbaks högtalarna? Det är ju en hel del pengar.

  Det finns såna där små käcka diktafoner, med usb-kontakt som du kan koppla till datorn och föra över inspelningen. Dom kan spela in väldigt många timmar.
  Ljudupptagningen är oxå helt fantastisk.

  En bättre sådan ligger på 7-800 kr…
  Hoppas ditt skåp inte bågnar av alla teknikprylar du lägger på hög 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: