Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Högsboskolan läggs ned

Ikväll beslutade politikerna i stadsdelsnämnden Högsbo att stänga ned Högsboskolan och vad det kommer innebära för G-verksamheten är oklart. Ordförande för nämnden Fredrika Lagergren Wahlin från Miljöpartiet hoppas att man kan flytta verksamheten till en skola i centrum:
– Vi kommer inte tillåta att flytta verksamheten till en stadsdel där man kommer stänga ner eller splittra den, utan tanken är att man ska flytta den som en skokartong från en plats till en annan.

Men i det
här fallet är garderoben fylld och det finns ingen plats för skokartongen, då är risken stor att man förvarar skorna på olika hyllor.
Då hjälper det inte att hon och övriga politiker tror att det går att hitta en lämplig lokal vid en annan skola i centrum, de kan inte heller nämna en sådan idag och dessutom finns inte någon sådan lokal enligt Lokalsekretariatet och kommer inte göra under överskådlig framtid.
Risken är nu att man splittrar G-verksamheten på olika skolor, eller att den hamnar i en stadsdel där man av ideologiska skäl beslutar att inte ha kvar den.
Inför beslutet sa Fredrika Lagergren Wahlin att det inte är försvarbart att använda skattepengar på att betala för tomma skollokaler. Men är det mer försvarbart att betala för de kostnader som kommer att uppstå när man flyttar på G-verksamheten.
Men då är det inte Högsbos problem och budget längre…

Jag längtar till den dag då frågor som berör funktionshindrade beslutas på nationell nivå och inte på kommunal eller stadsdelsnämndsnivå…
En del menar på att dagens system leder till ökad lokal demokrati och att makten kommer närmare medborgarna, men den massiva kritik som fanns hos de åhörare som fanns idag på nämndmöten visar att beslutsfattare skiter fullständigt i vad medborgare tycker, åtminstone när det kommer till frågor som rör funktionshindrade.

En ovation till Vladimir Jerosimic i Vänsterpartiet som reserverade sig mot beslutet att stänga Högsboskolan, med bland annat motiveringen att det drabbar G-verksamheten och att det är en skolform som lämpar sig illa för denna behandling.
Jag har tidigare kritiserat Vänsterpartiet för att visa stort ointresse för frågor som berör neuropsykiatriskt funktionshindrade, men i Högsbo finns undantaget som bekräftar regeln.

I nämnden finns förutom representanter från nämnda Miljöpartiet (1 plats) och Vänsterpartiet också politiker från Socialdemokraterna (4 platser), Folkpartiet (1 plats) och Moderaterna (4 platser). Bland de närvarande röstade samtliga ledamöter för nedläggningen med undantag för representanten från Vänsterpartiet.
Förhoppningsvis så kommer föräldrarna till barn på Högsboskolan ihåg det när det är dags att rösta.

För dem som ändå är anhängare av lokal demokrati måste det varit glädjande att så många åhörare var samlade att stolarna i salen inte räckte till. När beslutet om nedläggningen var fattat reste sig dock alla upp och gick…

En kommentar till Högsboskolan läggs ned

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: