Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Inget nytt under solen

SVT:s dokumentär Fördärvet visades ikväll, det är en dokumentär som, igen, belyser konflikten mellan Gillberg och Kärfve samt Elinder, men där enbart de två sistnämnda får komma till tals.
I dokumentären framkommer inget nytt som inte hörts tidigare och den känns fem år gammalt.

De enda nya inslagen är en mamma med en son där skolan misstänkte ADHD och jag undrar varför det fick så stort utrymme. Det gick ju till på ett helt korrekt sätt, skolan uppmärksammade att det fanns problem och han fick göra en utredning som visade att han INTE hade ADHD.
Det skulle man ju kunna visa upp som exempel på att det inte sker någon överdiagnostisering och att utredning inte per default leder till en diagnos.
Men inte, då känner sig den ”stackars” kvinnan kränkt över att lärare har misstänkt att hennes son har haft en diagnos.
Om man tycker det är kränkande att tillskrivas ett funktionshinder så speglar det den egna uppfattningen och synen som man har om funktionshinder, men trots sin människosyn möts hon inte av en enda kritisk fråga.
Och om nu hennes son nu inte hade några problem, varför sattes detta batteri av stödinsatser in för att hjälpa honom?
För att samhället har enorma resurser som de frikostigt sölar med på personer som inte behöver stöd och hjälp?
Knappast…

Förutom detta förekom också en vag antydan om att allt material kanske inte har förstörts då SVT:s personal tydligen försökt att göra om förstörelsen av dokumenten, de har till och med varit så utförliga att de intervjuat en ”expert” på dokumentförstörare om hur pappersförstöring går till. Eller expert är kanske att ta i, det stod att han var säljare av dokumentförstörare. Kanske säljer han också kopiatorer och skrivare?

Det enda upplyftande med programmet var att höra att Kärfve säger att hon inte får några nya forskningsanslag. Skönt, då finns det åtminstone lite rättvisa i den här världen…

3 kommentarer till Inget nytt under solen

 • Anonymous skriver:

  Hon ljuger. Hon får 1.2 milj.

 • Anonymous skriver:

  Det fanns folk förr i tiden hävdade att jorden var platt och inte rund . Idag finns det Kärfve hävdar att ADHD inte finns ..

 • majsan67 skriver:

  Jadu, jag undrar ju precis som du, VARFÖR man överhuvudtaget satte in stöd och utredning på den här killen, om han nu inte hade några svårigheter.

  Jag såg inte programmet, och jag är nog glad för de, blir så förbannad på sånt.

  Vad lär hon sitt barn nu? Att det är FEL att ha ADHD. Det kommer han att ha med sig. Vet inte vem det är mest synd om, mamman eller barnet…

  Skönt att höra att hon inte får chanser att forska vidare.. nån gång måste hennes dumheter få ett slut..
  Ju mer upplysta vi blir, och kunskaperna ökar, desto mer kommer hon tryckas tillbaks…

  Så enträgen som hon är så kan man ju undra om inte lite npf-drag ligger till grund för de 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: