Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Lili Marleen släpps på DVD i Sverige!

Lili Marleen är den första av Fassbinders verk som släpps på DVD i Sverige, flera av hans filmer finns utgivna i andra länder. I Sverige blir detta den första filmen som utkommer och den kommer naturligtvis med svensk text.
Filmen finns tidigare släppt i Tyskland men den utgåvan saknar engelsk text, vilket inte har gjort den så intressant.
Bolaget som släpper filmen är Atlantic och skriver:

Tredje Rikets uppgång och fall utgör kuliss till Lili Marleen – filmrebellen Fassbinders storslagna passionsdrama. Mötet ­mellan en judisk motståndsman och en tysk sångerska, vars karriär står och faller med Nazi-Tysklands framgångar, får ödesdigra konsekvenser när de inleder en förbjuden kärleksaffär.
Rainer Werner Fassbinder var det ilsket bultande hjärtat i den nya tyska filmvågen. Kompromisslös filmskapare, odiskutabelt geni, en man som lyckades provocera även provokatörerna. Men han har också kallats filmhistoriens stora kärleksskildrare. Lili Marleen blev hans sista stora mästerverk.

Möjligen håller jag inte med om att det skulle vara Fassbinders sista mästerverk utan filmen brukar beskrivas som ett beställningsverk, det är däremot hans sista film med Hanna Shygulla. Förhoppningsvis kommer detta betyda att fler av Fassbinders filmer kommer ut på DVD i Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: