Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Handisam har inte skrivit ett ord om ADHD

I dagens SVD kunde man läsa i en artikel om att Handisam kritiserat regeringen för att de inte prioriterat frågan om att öka tillgängligheten för funktionshindrade. Bland annat ska personer som inte kan ringa till myndigheter kunna kommunicera med SMS, men det gäller bara om personen är döv. Om du har t.ex. Asperger och inte vill ringa själv så omfattas du inte av Handisams problemformulering.
En sökning på ADHD, ett av världens mest omskrivna funktionshinder där mest forskning gjorts finns inte ens nämnt på Handisams webbsida och “adhd” ger inga träffar vid en sökning. Inte heller har de skrivit något om de andra diagnoser som Attention representerar som t.ex. Tourettes eller Asperger.
Med tanke på den okunskap som Handisam uppvisar tvivlar jag inte en sekund om att alla mål om full tillgänglighet för personer med funktionshinder kommer att missas fram till 2010.
Pinsamt Handisam. I sammanhanget ska man väl vara tacksam över att de ens länkar till Riksförbundets webbsida, synd att de inte passade på att besöka den och läsa lite om vad neuropsykiatriska funktionshinder innebär.

2 kommentarer till Handisam har inte skrivit ett ord om ADHD

  • Anonymous skriver:

    Eller kanske du skall debutera på DN debatt med diskussion hurvida Handisam representar enbart folk med synligt Handikapp .

  • Anonymous skriver:

    Läser det du skriver om Handisam , skrämmande att det är en myndighet som direkt diskriminerar en sådan stor grupp funktionshindrade som du representar , jag undrar om du inte skulle JO anmäla Handisam för diskriminering !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: