Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Debattartikel i Göteborgs Fria Tidning

Göteborgs Fria Tidning ville gärna ha med en artikel om nedläggningen av Högsboskolan och hur det drabbar G-verksamheten, trots att jag hade en artikel med i GP förra veckan på samma ämne. Dessutom hade jag deltagit vid ytterligare ett möte där ny fakta om skolans framtid kommit fram, så det var bara att fatta pennan (eller tangentbordet) och skriva en till artikel. Bland annat skriver jag:

“Anledningen till att verksamheten måste flytta är för att elevunderlaget i Högsbo har minskat och att de elever som finns väljer andra skolor. Men om Göteborgs kommun menar allvar om att de värnar om de funktionshindrade barns rätt till en bra skolgång hade de kunnat skjuta till pengar för lokalkostnaden för Högsbos stadsdelsnämnd så hade Högsboskolan kunnat drivas vidare på samma sätt som sker i dag.

Det handlar om fem miljoner kronor per år, det kan låta mycket, men om man sätter det i proportion till vad de här barnen riskerar att kosta samhället om de inte får en bra och fungerande skolgång så är det en droppe i havet. Men någon sådan konsekvensanalys har inte gjorts. I de bästa av världar hade Göteborgs kommun tagit detta ansvar.

Det finns dessutom möjlighet att inrymma annan verksamhet i lokalerna, vilket kommer att ske till hösten då Dalheimers hus komma att flytta en del av sin dagliga verksamhet dit. Om det inte finns möjlighet att driva skolan som den fungerar i dag, kanske man kan hitta mer sådan verksamhet att fylla upp lokalerna med?

I varje klass på G-verksamheten går mellan fyra till sex elever, som har tillgång till en lärare och elevassistent. G-verksamheten är inte en särskola, utan följer den vanliga läroplanen men med anpassad pedagogik och med små klasser, något som den vanliga skolan inte kan erbjuda.”

Läs hela artikeln:www.goteborgsfria.nu/artikel/21192

3 kommentarer till Debattartikel i Göteborgs Fria Tidning

  • Jag kollade upp Handisam, och det resulterade i ett nytt inlägg. Skrämmande, man verkar inte bry sig om neuropsykiatriska funktionshinder överhuvudtaget.

  • Anonymous skriver:

    Eftersom det är brist på skolor (Har bara erfarenhet av AS och gymnasium) för ungdomar med NPF borde dom kanske istället satsa mer på denna verksamhet,
    Titta på Tidaholm, där man har en kanonbra fungerande gymnasieskola för dessa ungdomar med boende. Fler skolor liknande detta borde istället satsas på. Alla kommer inte in eftersom trycket är så högt.

  • Anonymous skriver:

    Jag läser detta i SVD att svenska myndigheter kommer inte att klara regeringens mål att vara tillgängliga för personer med funktionshinder år 2010. SVD skriver att i en ännu opublicerad rapport till regeringen drar myndigheten Handisam slutsatsen att staten inte prioriterar alla medborgares lika rätt. Hur ser du som expert på dessa frågor på detta ? Är det enbart folk med synligt handikapp som Handisam syftar på , finns överhuvudtaget den grupp som du representerar där ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: