Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

K1 om Fassbinder

I P1 i programmet K1 sändes den 28:e februari ett program om regissören Fassbinder, det finns tillgängligt i arkivet under den kommande veckan. Flera kända debattörer inom film och teater uttalar sig, han sägs vara neurotisk men ingen nämner att Fassbinder förmodligen hade Asperger, vilket lyser genom i de många biografier som finns om honom och som syns i hans verk. P1 skriver om programmet:

Just nu spelas Rainer Werner Fassbinders pjäs ”Petra von Kants bittra tårar” på Stadsteatern i Stockholm.

Makt, självförakt, våld och en kärlek kallare än döden.

Veronica Voss längtan. Ett år med tretton månar. Rädsla urholkar själen. Fassbinder regisserade 43 långfilmer, ibland fyra om året, vad kan man lära sig av en så förödande produktionstakt? Han var årsbarn med tredje rikets kollaps och ingen kunde skildra det tyska efterkrigsundrets baksida som han, gårdslägenheterna, spelhallarna, bordellerna, fastighetsspekulationerna, terroristerna.

1982 hittades han död full av droger och sömnmedel ovanpå sina egna manus om Rosa Luxemburg, 37 år gammal.

Länge gick hans filmer i ändlösa retrospektiver på filmklubbar, sen försvann de spårlöst. Är han tillbaka nu? Med sina olyckliga slut, som uppmanar människan till förändring av sitt liv, sin verklighet.

I programmet medverkar bl a Hugo Hansén, som regisserat Petra von Kants bittra tårar, Tiina Rosenberg, professor i genusvetenskap och filmregissören Åke Sandgren, som en gång träffade Fassbinder på ett slott i Bayern. Musik ur filmerna Querelle, Veronika Voss längtan och Lola. Dessutom sjöng Ingrid Caven. Arkivmaterial ur en intervju med Eva Engström av Annika Sherwin, Fassbinder på filmfestival och ur två program av Carl-Johan Malmberg från 1980-talet, ”En pervers lust att säga sanningen” och ”Varning för en helig sköka.

Länk: http://www.sr.se/cgi-bin/P1/program/sandningsarkiv.asp?programID=3050

En kommentar till K1 om Fassbinder

  • trollhare skriver:

    Det här har absolut inget med saken att göra, men du är utmanad.

    (länken går till utmaningen, och ja, det är jätteNT att falla för sånt)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: