Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Var är alla hemlösa i Stockholm?

Jag var en sväng i Stockholm under måndag och tisdags, det var en ganska kort visit men jag vet att jag redan under måndagskvällen reagerade över att jag inte kunde minnas mig ha sett en enda hemlös.
I Göteborg syns de ändå väldigt ofta, och Stockholm har tidigare varit mycket värre än Göteborg när det kommer till social misär.
Jag tänkte att det förmodligen var en slump, men när jag åkte hem igår sa jag till min kompis när vi gick i gångtunneln från tunnelbanan till Centralstationen att var är de hemlösa. I vanliga fall brukar de alltid sitta ett par längst med väggen, men nu var de borta.
Sedan när vi sitter i loungen på stationen med utblick över hela centralstationen säger min kompis till mig:
– Jag tror du har rätt, jag kan inte se en enda hemlös där nere. Var har de tagit vägen?

I den bästa av världar så kan man hoppas på att regeringens tak över huvud garanti haft en enormt positiv effekt för denna grupp. Och att de satsningar på psykiatrin som gjorts har gett mirakulösa resultat, men bara i Stockholm, i resten av landet har den inte gett någon effekt.
Men jag är skeptisk, jag misstänker snarare att någon på uppdrag av regeringen har gjort en räd och samlat in alla hemlösa, sedan har man skickat dem till arbetsläger, de som ansågs för sjuka sköt man direkt och grävde ner i Täby.
Allt för att ha en ren stadsbild inne i Stockholm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: