Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

En unik skola är hotad

Idag kritiserar jag i Göteborgs-posten det presenterade förslaget från tjänstemännen i Högsbo om att stänga Högsboskolan i Göteborg, vilket skulle drabba elever med neuropsykiatriska funktionshinder på G-verksamheten vid skolan.
G-verksamheten är en grundskola som tar emot elever med diagnos inom autismspektrumområdet och som har funnits i 20 år i Göteborg och finns sedan elva år tillbaks på Högsboskolan.
I varje klass finns en lärare och elevassisten tillgänglig för de 4 till 6 elever som går i varje klass, verksamheten erbjuder en skolgång som följer den svenska läroplanen med en anpassad pedagogik utifrån dessa barns särskilda behov.
Jag tycker det är oerhört tråkigt att man vill stänga Högsboskolan där denna verksamhet finns idag. Det är alltid barn med denna problematik som måste flytta och anpassa sig och det finns väldigt liten förståelse för deras problematik.
Jag hoppas att politikerna i Högsbo beslutar att skolan ska få finnas kvar som den finns idag, om det inte är möjligt att de försöker hitta lösningar så att verksamheten kan få finnas kvar i de lokaler som de använder idag.
Läs hela artikeln: http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=114&a=408034.

2 kommentarer till En unik skola är hotad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: