Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Ljungbackens behandlingshem har fått kritik av SIS

Sveriges Radio P4 Väst ville ha en kommentar på vad jag ansåg om den kränkande straffmentalitet som råder på behandlingshemmet Ljungbacken i Uddevalla.

Vård genom straff och missbruk av befogenheter. Så går det till när unga vårdas på avdelningen Höjden på behandlingshemmet Ljungbacken i uddevalla. Det vittnar statens institutionsstyrelse, sis, om efter en oanmäld tillsynskontroll.

Höjden är en låsbar avdelning för pojkar mellan 15 och 20 år. Med kognitiv beteendeterapi och trygg miljö ska unga med bakgrund inom droger, kriminalitet och psykosociala problem få hjälp.

Men det stämmer illa med verkligheten. En elev berättar för Sis kontrollanter om personal som kallar dem för ”Jävla knarkare” och utför omotiverade drogtester. Personalen straffar eleverna genom att låsa in dem och låter också bli att posta elevers brev om de tycker att mottagaren är olämplig. Något som tillsynsensheten beskriver som absolut förbjudet.

Lyssna vad jag säger i inslaget.
Med tanke på att det var direktsändning, samt att jag bara hade en kvart på mig att sätta mig in i ärendet, så tyckte jag att det gick bra. Hoppa fram ca: 7 minuter så kommer jag.

4 kommentarer till Ljungbackens behandlingshem har fått kritik av SIS

 • gangzofhjo skriver:

  jag själv sitter på de behandlingshemet och det är helt sjukt att de får gå till som det gör där vi är flera ungdomar som har försökt att få hjälp med problemen där men inget händer! inte undra på att alla aviker där ifrån hella tiden M.V.H Thomas

 • gangzofhjo skriver:

  jag själv sitter på de behandlingshemet och det är helt sjukt att de får gå till som det gör där vi är flera ungdomar som har försökt att få hjälp med problemen där men inget händer! inte undra på att alla aviker där ifrån hella tiden M.V.H Thomas

 • Eftersom en del hört av sig och sagt att de inte kan spela upp inslaget har jag rippat det och lagt ut på vår webbsida, länken är nu ändrad i inlägget.

  Annars finns det här:
  http://attention.vgl.se/images/stories/dokument/radio20080307.mp3

 • Anonymous skriver:

  Den där länken leder ännu till en poppuppruta med flera program…. vilket är det man ska lyssna till för att få hära din ljuva stämma?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: