Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Möte med Attention

Idag var jag på möte med Attentions intressepolitiska arbetsgrupp, intrepol. Det var väldigt intressant, det är inte så ofta man får diskutera sådana här frågor med andra som också är insatta och vill driva påverkansarbete. Bland annat diskuterade vi hur verksamhetsplanen ska se ut för 2008 och 2009, även om det främst är en fråga för Attentions riks styrelse och årsmötet. Där jag visserligen kommer att vara ombud för Göteborg. Jag är glad över att se att frågan som berör arbetsmarknaden har lyfts ut till en egen punkt.
Under dagens möte gick vi genom vilka politiska kontakter som knutits och vilka politiska partier som är kvar att träffa. Dessutom diskuterade vi LSS och hur det påverkar våra medlemmar, det kommer att komma ut ett slutbetänkande på remiss framåt sommaren.
Bland annat kommer det innehålla förslag på att flera delar i LSS läggs ut på privata företag, vilket jag tycker kan vara en bra idé, inte minst eftersom det kommer innebära att företag kommer att marknadsföra sina tjänster och att personer vet var de ska vända sig för att få rätt stöd. Sedan bör det kanske inte fungera som det gjort med assistansersättningen där det fuskats väldigt mycket, men det borde vara möjligt att reglera. Och om man dessutom lyfter det från kommunal nivå och lägger det på statlig nivå så minskar också de enorma skillnader som finns mellan olika kommuner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: