Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Idag spelar jag:

Final Fantasy III
Jag har försökt att spela detta i en NES-emulator någon gång tidigare men gav upp, spelet var alltför svårt och det framstod som omöjligt att veta vad jag skulle göra och den plottriga grafiken gjorde spelet svårnavigerat. Att den hemgjorda översättningen från Japanska inte var den bästa var också uppenbart, jag fastnade aldrig i denna del av serien, däremot spelade jag den andra delen rätt mycket.
Men Square-Enix har i alla fall uppdaterat den tredje delen till Nintendo DS, främst har man putsat upp grafiken som ser riktigt bra ut med DS mått mätt. Styrsystemet är uppdaterat och man kan styra med både stylus-pennan direkt mot pekskärmen eller med styrkorset.
Jag har faktiskt saknat de turbaserade rollspelen där det inte krävs en hel manual för att sätta sig in i hur stridssystemet fungerar, vad som är lite unikt är att man kan byta jobb på karaktärerna under spelets gång och nya yrken öppnas upp under tiden du spelar. När du byter yrke byter också karaktärerna skepnad och de blir bättre och lär sig nya förmågor efter som.
Ett problem är att spelet är väldigt svårt och kräver att du levlar upp dina karraktärer hela tiden och efter ett tag kändes inte de där turbaserade fighterna så spännande längre eller den filmsnutt som man måste se varje gång man besegrat fienden.
Jag upptäckte dock ganska snabbt att det gick att fuska i spelet och levla upp nivåerna snabbare, men gör inte som jag och levla upp till max direkt, gå max en eller två ronder med fusket påslaget, du blir annars helt oslagbar och det gör inte fighterna så spännande.
Trots detta är spelet svårt, och det känns mer som en tillfällighet att jag ramlar in i nästa del i handlingen, än att jag vet vad jag ska göra. Ramhandlingen har jag redan efter sex timmars spelande tappat bort i flera korta sidohandlingar, men jag antar att jag ska hitta fyra olika kristaller och rädda världen, som vanligt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: