Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Varför höja hyrorna?

Idag skriver DN om att hyrorna kan chockhöjas, med 30 – 40 procent. Mig veterligen så går samtliga bostadsbolag med enorma vinster, det finns inget som tyder på att högre priser leder till att det kommer byggas fler lägenheter, dessutom tenderar nya lägenheter bli undantagna från bruksvärdessystemet. En nybyggd etta i Göteborg kostar bortåt femtusen i månaden.
En av de få fördelar som funktionshindrade har är att de får gå före i bostadskön, om bostadskö inte finns har man rätt att kräva av kommunen att få en lägenhet tilldelad.
Men den rätten betyder inget om hyrorna blir så höga att funktionshindrade inte har råd med dem. Taket för bostadstillägg är idag på 4500:- för dem med aktivitetsersättning/sjukersättning, så länge vi har en arbetsmarknad som inte accepterar funktionshindrade så kan man inte införa ett hyressystem som skickar ut människor som redan befinner sig i svårt sociala situationer på gatan.
Oftast är förslag som kommer från KTH vettiga och genomtänkta, detta förslag får ses som undantaget som bekräftar den regeln…

En kommentar till Varför höja hyrorna?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: