Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

35 års åldersgränsen är borta

I går var jag ute på Ågrenska i Hovås utanför Göteborg. Jag var där för att presentera föreningen Attention, men pratade mest om vilka frågor som vi driver.
Bland annat nämnde jag att vi under förra året arbetade mycket med frågor som rörde vården och att den övre åldersgränsen på 35 år är borttagen från och med årsskiftet, vilket jag tror till viss del beror på att Attention i Göteborg har uppmärksammat frågan. Det är dessutom glädjande att man har börjat göra utredningar av vuxna på allmänpsykiatriska mottagningar och inte bara på specialistmottagningar. Detta skulle kunna korta köerna för att få en utredning betydligt.
Bor du t.ex. på Hisingen i Göteborg är chanserna goda att du kan få en utredning inom tre månader, däremot så måste det vara möjligt för alla, inte bara för boende på Hisingen att få en utredning.
Sedan pratade jag också mycket om arbetsmarknadsfrågan och hur många som står utanför och hur andelen arbetslösa ökat under de senaste åren, samt vad den senaste reformen “särskilt nystartsjobb” innebär. Då tog jag också upp varför jag tror att det inte kommer få önskad effekt för att få ut denna grupp på arbetsmarknaden om man inte också informerar företagen om neuropsykiatriska funktionshinder i en informationskampanj och gjorde en jämförelse med systemet med lönebidrag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: