Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Blir Heath en ny James Dean?

Det finns ett fåtal manliga gayikoner, de flesta är kvinnliga sådana. Men det finns ett par manliga sådana. Först i raden som den lysande stjärnan finns James Dean, men andra stjärnor som Cary Grant och Rock Hudson är bland de få som kvalat in. Personer som ratats är Tom Seleck, Brad Davis, de har inte haft vad som krävts.
Frågan är om inte Heath har samma kvalitet för att bli en av de få, på QX startades strax innan midnatt då de flesta nåtts av dödsbudet flera trådar och klubbar om honom, för tillfället har inget nytt framkommit om hans död, enligt DN. Men Expressen har fördjupat storyn genom att citera ur intervjuer som Heath gett de senaste veckorna, som handlat om att han haft problem med sömnen.
För målgruppen var han välkänd sedan han spelat den homosexuella cowboyen Ennis i Brokeback mountain 2005, något som han klarade av med bravur och han oscarsnominerades för sitt porträtt.
Det främsta kriteriet för att bli en manlig gayikon är att han är klassiskt snygg, det klarar Heath med råge. Visar det sig att han dött av en överdos är det bara ett plus, destruktivt leverne är ett grundkriterie för att vinna uppskattning bland bögar och helst ska personen dö ung.
Heath har också valt att medverka i ganska få filmer, men där även de sämre håller hyfsad hög kvalitet, även om 10 Things I Hate About You och Ned Kelly inte är några mästerverk. James Dean hade aldrig blivit odödlig om det inte var för att han faktiskt medverkade i tre starka filmer som skrevs in i filmhistorien.
Heath var redan omtyckt bland bögar, hans rolltolkning som den självplågande Ennis framstod lite som drömpojkvännen för många bögar och hans roll blev också en förebild för många unga (och säkert en del äldre) som ännu inte vågat ta steget ut ur garderoben.
En ung stjärna är död, men kommer Heath leva vidare som gayicon?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: