Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Men sluta hyckla Marklund!

Liza Marklund går till angrepp mot förespråkare av fildelning i en krönika i Expressen. Och det enda det egentligen handlar om är att hon är rädd för att inte få in pengar på sina böcker. Marklund är väl en av de få författare som faktiskt kan leva på sitt skrivande, de flesta författare har flera yrken vid sidan om. Det har ju Marklund också, hon är ju bland annat krönikör i Expressen.
Men hela denna debatt om de juridiska aspekterna är egentligen fullkomligt ointressant, det har förts när varje nytt medium lanserats. Det fördes med kassettband, VHS, Minidisc o.s.v. lanserades. Istället borde man diskutera vilka förändrade vanor som fildelning ger upphov till, innebär det att vi börjar se på TV i mindre utsträckning? Hur ska TV-bolag få in intäkter när de i så fall inte kan sända reklam i pauser.
Men samtidigt så finns det företag som faktiskt tjänar enorma pengar på fildelning, apple, archos, samsung, kingston, alla internetleverantörer som telia, comhem, tele2, telenor/bredbandsbolaget, glocalnet.
Det är ju på inget sätt så att människor sitter på stora sparkonton för att de har sparat pengar som de annars skulle köpt Absolute music-skivor för, utan istället lägger man pengar på andra saker som mediespelare, datorer, internetuppkopplingar och mobila bredband.
Vad Marklund har råkat göra är att hon satsat pengar i ett bokförlag, där hon förövrigt tjänar pengar på andras skrivande. Hade hon startat ett IT-företag som tjänade pengar på fildelning hade det varit ett annat ljud i källan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: