Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Dags att bojkotta MSN?

Tidningen mobil skriver i en artikel att MSN på mobilen ska bli en betaltjänst och att Microsoft avser att inom kort börja ta betalt av alla som använder tjänsten, oavsett om man använder det program som finns förinstallerat i Windows Mobile-telefoner eller använder nägon av de klienter som operatörerna erbjuder.
I det sistnämnda fallet betalar användarna dock redan till sin operatör och kommer inte att behöva betala något extra, uppger Peter Wissinger på Microsoft för Mobil.
För att man inte ska komma runt detta och använda tredjepartsmjukvara skriver tidningen att ett tänkbart scenario är att Microsoft spärrar tillgången till Messenger-servrarna för alla klienter som man inte själva har utvecklat helt eller delvis. En annan möjlighet är att man tecknar avtal med ett antal fristående mjukvaruföretag om att få del av intäkterna från deras chatt-program.
Vad som är intressant är hur detta kommer drabba mac-användare som så gott som alltid använder andra klienter än Microsofts egna, som är teknisk eftersatt och saknar långt från alla funktioner som finns i MSN för Windows. Istället används Audium eller Mercury.
Det finns idag också ett antal program som har tagits fram av fristående mjukvaruföretag för mobiler, som exempelvis Agile Messenger som fungerar med bland annat Sony Ericssons P1. Det finns också några liknande program för java-mobiler. Vad förändringen kommer att innebära för användare av dessa program kunde Microsoft inte heller svara på.
På min Windows mobile-telefon använder jag sällan MSN, kanske bara 2 ggr per månad, men det skulle vara surt om de tycker jag ska betala mer för att använda det. Jag vill ju kunna ha det när jag är bortrest.
Och vadå betala för, jag betalade väl för licensen för Windows mobile när jag köpte mobilen? Jag betalar för datatrafiken till min operatör.
Hur mycket förväntas jag betala till dessa giriga företag…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: