Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Vem är mannen och kvinnan i heterosexuella relationer?

Och vem tar på sig vems roll? Jag är ingen expert på hur heterosexuella utformar sitt liv, men de verkar ha problem, så stora problem att det intresserat forskare vid Mittuniversitetet och Umeå Universitet och deras resultat publicerades i en debattartikel i DN. Där påstås bland annat att jämställdhet är ett hot mot parrelationen och hela artikeln dryper av vanföreställningar om den heterosexuella kärnfamiljen och tvåsamhet, debattartikeln följdes upp med en artikel idag, där forskarna menar på att artikeln inte var någon kritik mot jämställdhet, utan en förklaring på varför det dröjer.

– Det finns ingen återvändo. Men det måste finnas en förståelse varför det tar lång tid att uppnå jämställdhet. Trots att “jämställdhet” är något de allra flesta är positiva till, så har människor svårt att omvandla det i vardagen, säger Mikael Nordenmark.

Varför är det något negativt om kvinnor med hög inkomst lämnar sina män oftare? Det är väl mer negativt om kvinnor som t.ex. saknar arbete stannar kvar i en destruktiv relation för att hon är rädd för att inte kunna försörja sig själv eller sina barn. Varför denna fokus på tvåsamhet, varför är vi så febrilt rädda för ensamhet?
Jag tänker lite på Fassbinders film Maria Brauns äktenskap där Maria Braun i ett rättfärdigande av sitt liv där hon väljer att satsa allt på karriären i Västtysklands återuppbyggnad, medan mannen tar på sig ett fängelsestraff i hennes ställe och där hon hela tiden skjuter sin dröm om ett liv tillsammans med en make som hon aldrig lärt känna på framtiden. En vän till henne undrar varför hans fru inte kan vara lika självständig som Maria och hon svarar att problemet för mänskligheten är att för de flesta människors släpar deras insikter efter utvecklingen, men hennes problem är det omvända då hennes insikter är långt före utvecklingen.

En kommentar till Vem är mannen och kvinnan i heterosexuella relationer?

 • Mi skriver:

  Man kan ju också diskutera “Vad är jämställdhet” Idag tycker jag debatten bivit snedvriden och fokuserar många gånger på fel saker. Där feministerna många gånger trycker ner mannen.
  Arbete: självklart spelar det ingen roll om man är man eller kvinna så skall man ha lika lön, eller det skall i varje fall inte vara könet som avgör.
  I vårdnadstvister tilldöms oftast kvinnan barnen, varför är hon mer lämpad?
  Varför måste man tvångsinföra barnledigheter för män, för mej är det jämställdhet att själv få bestämma vem i familjen som skall vara ledig, klarar man inte det inom familjen är det ett nederlag.
  Samtidigt är vi ju faktiskt skapade olika och det torde vara någon mening med det.
  Män kommer väl aldrig att kunna föda barn.
  Det har i stället blivit en helt felaktig konkurens mellan man och kvinna, där vi hugger mot varandra.
  För mej är jämställdhet dår man gör det man är bäst på, skit i gamla könsroller. Dessutom gör jag det mesta själv eftersom jag inte vill släppa in någon i mitt liv, det är i ensamheten jag hämtar kraft.
  Kram Mi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: