Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Idag spelar jag:

Seiken 3
Det är en ganska rörig historia, japanska RPG som ges ut med andra namn i USA och Europa. Final Fantasy-serien är nedlusad med exempel på detta och jag ska inte gå in och röra i den soppan. Liknande öde möttes Squares serie som mest är känd som Seiken Densetsu i Japan. Första delen släppt som Final Fantasy Adventures och/eller Mystic Quest till Game Boy (och har inget med Final Fantasy Mystic Quest till SNES att göra som är en helt annan spin-off). Andra delen släpptes till SNES under titeln Secret of Mana och var ett helt fantastiskt spel när det begav sig, trots sina missar och mindre skönhetsfläckar. Stora områden hade ingen funktion, eftersom dessa hade fått strykas och mycket av dialogen fick inte plats i översättningen som var tämligen usel.
Seiken 3, inofficiellt känt som
Secret of Mana 2 släpptes aldrig utanför Japan, Square tröttnade väl på att hitta på nya förvirrade titlar som skulle förvirra spelare världen över, men någon fantastisk person har översatt spelet till engelska och publicerat det på nätet.
Vad som skiljer Seiken 3 från andra rollspel under denna tid är att striderna är mer actionbetonade, du har också sex olika karaktärer att välja mellan när du startar spelet och roligast av allt – du kan välja om du ska utveckla dessa i en ljus eller mörk riktning genom spelets class-changes. Dessutom varierar ett par delar av spelet beroende på vilka karaktärer som du valt.
Det enda negativa är att vapen och dräkter som man kan skaffa i spelet har väldigt liten betydelse för karaktären, oftast behöver du bara köpa det senaste vapnet och utrustningen, de påverkar bara en sak. Det finns inga vapen som till exempel höjer försvar men har lägre attackstyrka eller som är särskilt bra mot ett element. Jag sålde alla vapen eftersom och då man fick tillbaks pengarna för dem, som bara dyker upp när man besegrat diverse fienden i spelet, var brist på pengar aldrig ett problem som jag hade vilket ledde till att det aldrig krävde någon större eftertanke när jag inhandlade saker och som sänkte svårighetsgraden med flera snäpp. Fast vissa delar av spelet är fruktansvärt svårt, medan andra är väldigt enkla…

En kommentar till Idag spelar jag:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: